Na faʻasaina aloaia e le EU le 4-MBC, ma aofia ai A-Arbutin ma arbutin i le lisi o mea faʻasaina, lea o le a faʻatinoina i le 2025!

Brussels, Aperila 3, 2024 - Ua faʻasalalau e le Komisi o le Iuni a Europa le tuʻuina atu o Tulafono Faʻatonutonu (EU) 2024/996, toe teuteu ai le EU Cosmetics Regulation (EC) 1223/2009.O lenei faʻafouga faʻatulafonoina e aumaia ai suiga tetele i le fale gaosi oloa i totonu ole Europa.O mea taua nei:

Fa'asa ile 4-Methylbenzylidene Camphor (4-MBC)
Amata mai ia Me 1, 2025, o mea teuteu e iai le 4-MBC o le a faʻasaina mai le ulufale atu i le maketi a le EU.E le gata i lea, mai ia Me 1, 2026, o le faʻatau atu o mea teuteu e iai le 4-MBC o le a faʻasaina i totonu o le maketi a le EU.

Fa'aopoopoina o Mea Fa'asaina
Ole tele o mea ole a faʻatapulaʻaina, e aofia ai le Alpha-Arbutin(*), Arbutin(*), Genistein(*), Daidzein(*), Kojic Acid(*), Retinol(**), Retinyl Acetate(**), ma Retinyl Palmitate(**).
(*) Mai Fepuari 1, 2025, cosmetics o loʻo i ai nei vailaʻau e le o ausia tulaga faʻamaonia o le a faʻasaina mai le ulufale atu i le maketi a le EU.E le gata i lea, mai ia Novema 1, 2025, o le faʻatau atu o mea teuteu o loʻo i ai nei vailaʻau e le o ausia tulaga faʻamaonia o le a faʻasaina i totonu ole maketi a le EU.
(**) Mai ia Novema 1, 2025, cosmetics o loʻo i ai nei vailaʻau e le o ausia tulaga faʻamaonia o le a faʻasaina mai le ulufale atu i le maketi a le EU.E le gata i lea, mai ia Me 1, 2027, o le faʻatau atu o mea teuteu o loʻo i ai nei vailaʻau e le o ausia tulaga faʻamaonia o le a faʻasaina i totonu ole maketi a le EU.

Fa'afouina Manaoga mo Triclocarban ma Triclosan
Kosmetics o loʻo i ai nei vailaʻau, pe a latou ausia tulaga talafeagai ia Aperila 23, 2024, e mafai ona faʻaauau pea ona faʻatau atu i totonu o le EU seia oʻo ia Tesema 31, 2024. Afai o nei mea teuteu ua uma ona tuʻuina i luga o le maketi i lena aso, e mafai ona faʻatau atu i totonu. le EU seia oʻo ia Oketopa 31, 2025.

Aveesea o Manaoga mo 4-Methylbenzylidene Camphor
O manaʻoga mo le faʻaaogaina o le 4-Methylbenzylidene Camphor ua faʻaumatia mai le Faʻaopoopoga VI (Lisi o Faʻatagaina o le Sunscreen Agents mo Cosmetics).O lenei teuteuga o le a amata faamamaluina mai ia Me 1, 2025.

Uniproma va'ava'ai toto'a suiga fa'aletulafono fa'alelalolagi ma fa'amaoni i le tu'uina atu i a tatou tagata fa'atau mea mata'utia sili ona lelei e atoatoa ma saogalemu.


Taimi meli: Apr-10-2024